Werken met de verliesdriehoek

De verliesdriehoek heeft drie aspecten namelijk; impact, coping en support. Met behulp van de verliesdriehoek brengen wij deze aspecten van het verlies van gezondheid in kaart: wat is de impact van het verlies? Hoe ben je zelf met dit verlies omgegaan? Dit noemen wij coping. En welke ondersteuning heb je in jouw situatie? Doel van deze methodiek is om jouw verlies van gezondheid te verwerken. Tevens om jouw behoeften aan ondersteuning in deze situatie in kaart te brengen zodat je beter ondersteund kunt worden.

Cognitieve gedragstherapie

Bij verlies van gezondheid kunnen belemmerende overtuigingen een rol spelen, waardoor de verwerking bemoeilijkt wordt. Bij deze therapievorm leer je hoe jij beter kunt omgaan met negatieve gedachten en gevoelens over jezelf en jouw omgeving.

Systeemgericht werken

Als je de diagnose kanker krijgt is het belangrijk dat jij je gesteund voelt door jouw omgeving. Door jouw ziekte kun je het gevoel hebben dat je de controle verliest over jouw leven. Je kunt je onzeker gaan voelen. Dan is het belangrijk dat je terug kunt vallen op jouw gezin of dierbaren.

Hoe werkt deze systeemgerichte aanpak?

Wij onderzoeken op welk gebied de communicatie tussen jou en jouw gezin moeizaam verloopt en welke factoren hierbij een rol spelen. Daarna betrek ik jouw dierbaren, die hiervoor open staan, door ze uit te nodigen voor een gezamenlijk gesprek. Door uit te spreken wat iedereen nodig heeft in deze situatie heb je samen meer zicht op hoe je elkaar beter kunt ondersteunen. 

Erkend Therapeut

Lopez rouw en verliestherapie is lid van het keurmerk coach bij kanker

www.kcbk.nl

Lopez rouw en verliestherapie is lid van het ONZG (oncologisch netwerk Gelderland-Zuid)

 

Adresgegevens

De praktijk is gevestigd bij het ION (Integraal oncologisch nazorg centrum) in Nijmegen.

 

Kerkenbos 1097A, 6546BB
Nijmegen 

 

 

 

 

Algemeen

Lopez rouw en verliestherapie

KVK: 87557770

AGB code: 90091380

AGB-register

Contact

Email: info@lopezrouwtherapie.com

Tel: 0651141420

NVPA Lidnummer: 105174

www.nvpa.org